marți, 12 noiembrie 2013

Insula Mare a Brailei III

Drumul catre Frecatei nu mai era pe harta noastra GPS, asta asa, cat sa mareasca "suspansul"... Am reluat off-road-ul prin padurea de plopi, am trecut digul si am revenit in satul Titcov. Am oprit la birt, sa informam populatia locala despre "stricaciunea" inversorului si am pornit voiniceste catre Frecatei. "Se ajunge in Frecatei ???" "Da..." veni raspunsul in spatele nostru...

A urmat o goana pe un drum de pamant cu multe curbe, al caror rost nu l-am inteles intru-cat totul era plat, din Titcov in Frecatei. Dupa ce am intrat in Frecatei, ne uitam dupa oameni sa intrebam unde-i bacul... Vedem o femeie care mergea pe dig, oarecum deasupra noastra, cu niste plase in mana... "Sarut mana Doamna, pe unde-i bacul ???" intreb eu... "Ultima la stanga..."

"Ce-o fi... ultima la stanga ??? Strada ?" intreb eu Pilotul... "Nu stiu, ha sa mergem sa vedem..." veni raspunsul usor stresat al Pilotului. Perspectiva era sa dormim pe malul Dunarii, in masina.

Am mers prin Frecatei pe langa dig, pana in capatul sudic al satului, unde am gasit... "ultima la stanga"... un soi de drum marcat cu o bariera, din fericire trasa intr-o parte !!! "Pe-aici trebuie sa fie", zic eu si ma avant peste dig. Dau intr-un loc plat, numai bun de intors masina, dar intre mine si Dunare era o adevarata... "FALEZA". Nu-mi venea sa cred !!!

Ma dau jos din masina sa cercetez locul... Pe malul celalalt se vedea, intr-adevar un bac, cu doua masini pe el. Zic : "Sa-l urmarim, sa vedem unde acosteaza"... Si bacul... porni spre malul nostru. Eram "oarecum" salvati !!!


Cateva poze... din aceasta etapa, de la plecarea din satul Titcov si intrarea in comuna Frecatei

La intrarea in comuna Frecatei un card de gaste ne taie calea, cat sa ne mai intarzie putin


Intrarea "triumfala" in comuna Frecatei


"Loc de Joaca" reabilitat de primarie, bine semnalizat



Patriotism de Frecatei, in Insula Mare a Brailei


Si comuna Frecatei ne ureaza "Drum Bun"... Cautam bacul


"Ultima pe stanga..." asa cum ne-a indicat o doamna din Frecatei este calea sigura catre bac...


Spre bacul di Frecatei...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu